Murphy

Ik was hem al bijna vergeten, maar eens in de zoveel tijd kom ik hem weer tegen. Ik geef de verkeerde kat het dieetvoer, ik behandel het naamwoordelijk deel van het gezegde in een analfabetengroep en ik besluit een hele avond in Tivoli te gaan dansen op nieuwe laarzen. Echt net nieuwe laarzen.

Wees niet ongerust, er gebeurt eigenlijk niets. Het duurt amper een fractie van een seconde. Mijn automatische piloot zet mij weer moeiteloos in de juiste versnelling.
Ik besef het nog voor ik het bakje kattenvoer neerzet, nog voor ik het lesboek opensla en -onee- bij dat dansen ging ik tegen beter weten in toch de hele avond door. Soms lijk ik meer op een meisje dan ik zelf toegeef, het zijn namelijk hele toffe nieuwe laarzen.

Maar vandaag besloot Murphy dat hij te weinig aandacht kreeg. Hij liet katten naast bakken plassen, mengde zich met mijn administratie. Liet wachttijden oplopen en liet de zon schijnen als ik binnen bleef en de regen vallen als ik de deur uitging. Welk een waarheid schuilt er in de teksten van Saskia en Serge?

Ik wuifde het weg. Want hey, het leven is leuk!

Ik had het kunnen weten, dat Murphy achterop zat te broeden op een plan.
Ik weet ook niet precies waar ik was met mijn gedachten. Ik zag de scooter pas, toen mijn fiets al gevallen was.
“Gaat het?” vroeg hij, ik knikte. “Ja, hoor, het gaat!” geen idee waarom ik dat zei.

Iemand raapte mijn tas op, iemand ontfermde zich over mij. Er was eigenlijk niets aan de hand, een schram, een slag in het wiel, als je er goed naar kijkt.
Dat heet zo mooi ‘met de schrik vrij’.
“Gaat het echt?” Ja hoor, niks aan de hand. Hij zette zijn helm op en wilde verder rijden.

In een flits zag ik hem. Van mijn bagagedrager sprong hij achterop de scooter.
“En met jou?” vroeg ik. “Prima,” zei hij.
“Houden zo!” riep ik en ik zwaaide Murphy gedag.

Murphy
Getagd op:

Eén gedachte over “Murphy

  • 5 februari 2014 om 21:33
    Permalink

    Jammer voor de scooterrijder, maar fijn voor jou! Ik hoop dat ik mijn Murphy ook snel op een anders bagagedrager over kan zetten.

Reacties zijn gesloten.